Hem / Blogg / Hur länge ska jag borsta tänderna? Plus, mer tips om munvård
Hur länge ska jag borsta tänderna? Plus, mer tips om munvård

Hur länge ska jag borsta tänderna? Plus, mer tips om munvård

Munhälsan är en stark grundpelare till ett generellt hälsosamt välmående, du kan förbättra din munhälsa genom kontinuerlig borstning vilket motverkar:

  • Förebygger skydd mot plack och tandstensuppbyggnad
  • Sänker risken för tandköttssjukdom
  • Förhindrar bildningar av hål i tänderna
  • Sänker risken för vissa typer av muncancer
  • Tar bort fläckar på tänderna

Borstningsvanorna skiljer från person till person, men experterna rekommenderar borstning 2 gånger per dag för minst 2 minuter vid varje tillfälle. Att borsta tänderna ofta är en del av en hälsosam munvård, men det är väldigt viktigt i hur man borstar sina tänder, vilken tandborste som används och andra faktorer

Fortsätt läs för att förstå mer varför det är viktigt att använda sig av en professionell tandborste och fördelarna med tandborstar tillverkad av materialet Bambu istället för plast

För många kommer det sig naturligt att en tandborste är tillverkad av plast och det är det enda alternativet som finns att köpa, men en stor konsekvens av detta är att miljarder tandborstar används, slängs iväg och hamnar ofta i havet, på stränderna eller på stora sopstationer där naturen får ta del av konsekvenserna för innehållet.

Är Plasttandborstar säkra?

Riskerna kopplade med plasttandborstar och vad finns det för alternativ att köpa?

Så fort vi stoppar något i munnen så vill vi att materialet ska vara av hög kvalité och inte påverka vår hälsa. Plasttandborstar påverkar just din hälsa på ett negativt sätt då innehållet ofta har kemikalierna "BPA" Och "Bisphenol A".

Det finns tydliga kopplingar mellan BPA och cancer och även hormonella problem, inte är dessa kemikalier enbart kopplade till tandborstar utan även till andra plastprodukter.

Vi förstår att handla tandborstar kan vara tråkigt och kännas meningslöst, så med det i åtanke har vi introducerat Cocosmiles 5 Pack Bambutandborste som gör att du har tandborstar för antingen hela familjen eller till dig själv under en längre period, så du kan borsta tänderna med ett gott samvete och hålla din munhälsa fortsatt på topp!

Cocosmile Bambutandborste 5-Pack Cocosmile Tandblekning

Bambu, varför bambu tänker du nu

Låt oss förklara, det finns en anledning till varför miljövänliga tandborstar används till både naturlig tandblekning såväl som normalt tandborstande

Bambu är en flexibel och resistent planta som växer otroligt snabbt och har antibakteriella funktioner i sin natur, som i sin tur hjälper din mun hålla en stabil bakterienivå utan att använda skadliga kemikalier som i slutändan gör mer skada än nytta.

Bambu är väldigt effektivt i sin växtlighet, men det är också ett miljövänligt alternativ som kan komposteras väldigt snabbt i sin naturliga form utan skada dess natur.