Hem / Blogg / Vad är fördelarna med att le?
Vad är fördelarna med att le?

Vad är fördelarna med att le?

Ett leende kan göra mycket. Ett bra leende kan göra allt.

Det första en person ser när den träffar en annan, är dens leende. Det representerar massvis av olika aspekter: glädje, positivitet, öppenhet, och mycket mer. Och just därför är ett leende extra viktig när du träffar andra. Men såklart så finns det fler positiva fördelar med ett leende. Exempelvis:

 

Det gör oss mer attraktiva

Vare sig du går på en dejt, en jobbintervju, eller att träffa dina vänner. Att vara (och känna) sig mer attraktiv hjälper oss att göra situationen mer öppen och positiv. Att vara attraktiv är inte endast ytligt, det är likaså en spegel på hur du (och dom runt dig) känner.

 

Sänker stressnivån

I en värld med snabba förändringar så börjar fler och fler uppleva stress mindre sällan. Leenden och skratt har bevisats hjälpa oss att bli mer lugnare och stresståliga.

 

Förändrar vårat humör

På samma sätt som det sänker stress, så ökar det vårat allmänna humör. Vi blir gladare, roligare och mer lugn. Ett leende är en bra taktik för att ändra vårat humör.

 

Stärker immunförsvaret

Leenden gör oss mer lugn och fridfull. Studier visar att skratt och positiva tankar släpper neuropeptider som hjälper oss hantera stress och ohälsa.

 

Lägre Blodtryck

Skratt & leenden, långsiktigt, gör våra muskler mer avkopplande tillsammans med en reducering av blodtryck. Detta gör så att vi minskar chansen för hjärtsjukdom.

 

Slutsats

Det finns många fördelar med att le. Genom ett generellt perspektiv så lugnar skratt och leenden ner oss, låter kroppen att återfå en balans som ökar det positiva och sänker det negativa.

Och självklart, vad är ett leende utan vita tänder?