Hem / Blogg / Vad är fördelarna med att le?
Vad är fördelarna med att le?

Vad är fördelarna med att le?

Ett leende kan göra mycket. Mer änvvad många tror.

Det första en person lägger märke till är ett leende. Det representerar massvis av olika aspekter: glädje, positivitet, öppenhet, och mycket mer. Vilket är ett fåtal attributer av massvis av andra.

Ett bra leende gör självklart din utstrålning bättre, vilket resulterar i exempelvis bättre relationer. Men det är inte endast det ytliga som hjälper dig tack vare ett bra leende.

 

#1 Det gör oss mer attraktiva

Vare sig du går på en dejt, en jobbintervju, eller att träffa dina vänner. Att vara (och känna) dig mer attraktiv hjälper dig att göra situationen mer öppen och positiv. Att vara attraktiv är inte endast ytligt, det är likaså en spegel på hur du (och dom runt dig) känner.

Om du träffar en gammal vän och har ett bra leende så är chansen stor att du känner dig mer attraktiv, därmed utstrålar mer självsäkerhet.

Det är ett av många exempel där attraktion hjälper oss att  bättre.

 

#2 Sänker stressnivån

I en värld med snabba förändringar så börjar fler och fler uppleva stress mindre sällan. Leenden och skratt har bevisats hjälpa oss att bli mer lugnare och stresståliga.

Med Sociala Medier och hetsiga liv så är det inte till en förvåning att stressnivån kan öka bland diverse människor. 

Just därför börjar människor röra sig till lösningar som gör dom mer lugna. Men vet ni det mest effektiva sättet att sänka stressnivån?

Att le! 

 

#3 Förändrar vårat humör

Ett leende kan göra mycket, och som via samma sätt som tidigare punkten, så gör ett leende väldigt mycket för vårat generalla humör.

Vi blir, som sagt, med lugna. Därmed gör det lättare för oss att reagera på ett positivt sätt i situationer som vi annars skulle reagera negativt på.

Inte endast det, men leenden är smittsamma, vilket ibland tvingar oss till att le själv! Ingen vet varför, men det verkar vara så.

Ett leende är den bästa ingrediensen till ett bättre humör.

 

#4 Stärker immunförsvaret

Vårat immunförsvar verkar komplicerat, men det kan summeras upp i en mening:

Vad som får oss att må bra stärker immunförsvaret.

Nyttig mat, träning, skratt - allt som är naturligt och nyttigt för oss stärker immunförsvaret, därmed hjälper oss att hantera eventuella sjukdomar och annat.

När vi skrattar och ler så släpper vi något som kallas för neuropeptider, som hjälper oss hantera stress och ohälsa.

Låter komplicerat, men det som kan behövas är ibland ett enkelt leende.

 

#5 Lägre Blodtryck

Skratt & leenden, långsiktigt, gör våra muskler mer avkopplande tillsammans med en reducering av blodtryck. Detta gör så att vi minskar chansen för hjärtsjukdom, och andra sjukdomar.

Men inte endast det, vi njuter av livet bättre om vi har muskler som kan vara avkopplande. 

 

Slutsats

Vi ser ett mönster här. Vad som än får oss att le eller skratta leder till något positivt, samtidigt som leenden och skrattande förändrar vårat humör från det negativa till det positiva.

Det nämnda positiva fördelarna kring leenden är få av många. Som vi öppnade upp med, utstrålar glädje, positivitet, öppenhet och massa annat - vilket är stora faktorer i bra relationer.

Ett fantastiskt leende leder till mycket, men vad är ett leende utan fräscha tänder?

Man kan få vita tänder på många sätt, exempelvis via en renare konsumption av mat och dryck, eller via en naturlig tandblekning som Cocosmile. Vill ni veta mer hur det fungerar? Besök vår blogg där vi beskriver hur tandblekning fungerar, eller gå direkt till produkten för mer information.