Hem / Blogg / Hur man behåller en hälsosam tandhygien
Hur man behåller en hälsosam tandhygien

Hur man behåller en hälsosam tandhygien

En bra tandhygien är grunden till vita tänder, och vita tänder är resultatet av bra tandhygien.

Utan en hälsosam grund inom tandhygien så kommer inte tänderna att naturligt blekas. Visst, det finns flertal olika snabbsätt att bleka tänderna på - men varför välja det kortsiktiga valet när man kan göra allting med en nyttig grund?

Vi tycker att vita tänder är något alla förtjänar. Det stärker vårat immunförsvar, ökar vårat självförtroende, stärker våra förhållanden och mycket mer. Men ingenting slår dess effekt än känslan att le med stolthet.

Håller man en bra nivå och tar hand om sina tänder kommer tänderna slutligen att skina. Dessa 5 tips för bättre tandhygien kan fungera som starten mot bättre tänder.

 

Undvik mörk mat & dryck

Kaffe och vin är stora anledningar till orena tänder. Dess mörka pigment sätter sig på emaljen och orenar tänderna och sätter sig kvar. För att undvika orena tänder så är detta tips en av de säkraste.

 

Kom ihåg att borsta tungan

När många borstar tänderna, så glömmer de flesta att också borsta tungan. När vi äter och dricker så sätter sig de flesta bakterierna på våran tunga. Om inte tungan blir ren så kan bakterierna lätt komma ner på tänderna och sätta sig på emailjen. Utan bakterier blir det svårare för tänderna att förlora sin vita färg.

 

Ät rå mat

Rå mat, såsom frukter och grönsaker, kan användas som rengörande från tidigare mat som sätter sig kvar i tänderna.

 

Byt tandborste ofta

Många människor byter tandborste för sällan. Byter man sällan tandborste så börjar det sakta men säkert sätta sig kvar matrester och bakterier på tandborsten, som under nästa tandborstning går in i munnen. Det vill säga, en tandborste förlorar lite värde efter varje användning. För att maximera resultatet, se till att byta tandborste ofta.

 

Flossa

Oavsett hur effektiv tandborsten är, så kommer det alltid vara en del av maten som sätter sig fast emellan våra tänder. En enkel flossning kan ta bort de osynliga bakterier som sätter sig emellan tänder.

 

Slutsats

För att behålla en god tandhygien så kan vi göra mycket. Vissa pratar om bakpulver, andra citron, och ibland även kanel. Det finns ett flertal olika sätt för att uppnå olika resultat. Men i slutet av dagen så är det bara en fråga kvar: ''hur ser resultatet ut?''.