Hem / Blogg

Blog - Blogg

Cocosmile Charity: Ett leende till ett annat

Cocosmile Charity: Ett leende till ett annat

Våran mission är klarare än någonsin: Skapa leenden.

Ett leende skapar ett annat, och det leendet skapar flera. Och med fantastiska kunder som har stöttat oss har vi haft möjligheten att lansera ett projekt som hjälper oss mer än vad vi först trodde va möjligt.

Månader efter våran start så hade vi, tack vare kundernas idéer och lagarbete, flera tankar om hur vi kan föra våran mission längre. Månader efter våran start så hade vi ett mål:

För varje order så donerar vi en bambutandborste till ett barn utan tandvård.

Första välgörenhetsresan, i början av April 2018, så fick vi chansen att åka till en liten by utanför Zhengzhou i Kina. Efter timmar av transport så rullades bilen tillslut in på skolgården med 50+ barn sittandes i en rad med fotstamp och nyfikenhet.

Utklivandes ur bilen for alla barn emot oss med glädje och high-fives, utan att ens veta vad dom skulle få. En halvtimme senare är alla barn på plats, och vi får micken för att berätta för dom vad vi tillsammans har lyckats göra.

När vi väl hade fått fram vårat meddelande så ställer sig barnen upp, jublar och väntar med spänning, för att just få deras tandborste. Vi delar ut tandborstar & tandkräm, och hjälper dom med den enkla processen att borsta tänderna - vem visste att barn kunde bli så glada över en tandborste?

Selfies, high-fives och massvis av misslyckade försök till kommunikation - tillslut så var alltid utdelat och resan var påväg mot ett slut, för denna gång.

En resa vi sent kommer glömma, en upplevelse dom aldrig kommer glömma. Med en vision och kunder i samarbete har vi lyckats skapa ett välgörenhetsprojekt som kommer att fortsätta under en lång tid framåt.

Nästa resa är inplanerad. Det ända oklara är hur många tandborstar som ska ges ut nästa gång - hur många barn ska få tillgång till tandvård nästa resa?

För att vara delaktig i nästa projekt, besök våran produktsida och förvita era tänder - samtidigt som ni förgyller ett barns leende.

 

Vad är fördelarna med att le?

Vad är fördelarna med att le?

Ett leende kan göra mycket. Ett bra leende kan göra allt.

Det första en person ser när den träffar en annan, är dens leende. Det representerar massvis av olika aspekter: glädje, positivitet, öppenhet, och mycket mer. Och just därför är ett leende extra viktig när du träffar andra. Men såklart så finns det fler positiva fördelar med ett leende. Exempelvis:

 

Det gör oss mer attraktiva

Vare sig du går på en dejt, en jobbintervju, eller att träffa dina vänner. Att vara (och känna) sig mer attraktiv hjälper oss att göra situationen mer öppen och positiv. Att vara attraktiv är inte endast ytligt, det är likaså en spegel på hur du (och dom runt dig) känner.

 

Sänker stressnivån

I en värld med snabba förändringar så börjar fler och fler uppleva stress mindre sällan. Leenden och skratt har bevisats hjälpa oss att bli mer lugnare och stresståliga.

 

Förändrar vårat humör

På samma sätt som det sänker stress, så ökar det vårat allmänna humör. Vi blir gladare, roligare och mer lugn. Ett leende är en bra taktik för att ändra vårat humör.

 

Stärker immunförsvaret

Leenden gör oss mer lugn och fridfull. Studier visar att skratt och positiva tankar släpper neuropeptider som hjälper oss hantera stress och ohälsa.

 

Lägre Blodtryck

Skratt & leenden, långsiktigt, gör våra muskler mer avkopplande tillsammans med en reducering av blodtryck. Detta gör så att vi minskar chansen för hjärtsjukdom.

 

Slutsats

Det finns många fördelar med att le. Genom ett generellt perspektiv så lugnar skratt och leenden ner oss, låter kroppen att återfå en balans som ökar det positiva och sänker det negativa.

Och självklart, vad är ett leende utan vita tänder?

 

Hur man behåller en hälsosam tandhygien

Hur man behåller en hälsosam tandhygien

En bra tandhygien är grunden till vita tänder, och vita tänder är resultatet av bra tandhygien.

Utan en hälsosam grund inom tandhygien så kommer inte tänderna att naturligt blekas. Visst, det finns flertal olika snabbsätt att bleka tänderna på - men varför välja det kortsiktiga valet när man kan göra allting med en nyttig grund?

Vi tycker att vita tänder är något alla förtjänar. Det stärker vårat immunförsvar, ökar vårat självförtroende, stärker våra förhållanden och mycket mer. Men ingenting slår dess effekt än känslan att le med stolthet.

Håller man en bra nivå och tar hand om sina tänder kommer tänderna slutligen att skina. Dessa 5 tips för bättre tandhygien kan fungera som starten mot bättre tänder.

Undvik mörk mat & dryck

Kaffe och vin är stora anledningar till orena tänder. Dess mörka pigment sätter sig på emaljen och orenar tänderna och sätter sig kvar. För att undvika orena tänder så är detta tips en av de säkraste.

Kom ihåg att borsta tungan

När många borstar tänderna, så glömmer de flesta att också borsta tungan. När vi äter och dricker så sätter sig de flesta bakterierna på våran tunga. Om inte tungan blir ren så kan bakterierna lätt komma ner på tänderna och sätta sig på emailjen. Utan bakterier blir det svårare för tänderna att förlora sin vita färg.

Ät rå mat

Rå mat, såsom frukter och grönsaker, kan användas som rengörande från tidigare mat som sätter sig kvar i tänderna.

Byt tandborste ofta

Många människor byter tandborste för sällan. Byter man sällan tandborste så börjar det sakta men säkert sätta sig kvar matrester och bakterier på tandborsten, som under nästa tandborstning går in i munnen. Det vill säga, en tandborste förlorar lite värde efter varje användning. För att maximera resultatet, se till att byta tandborste ofta.

Flossa

Oavsett hur effektiv tandborsten är, så kommer det alltid vara en del av maten som sätter sig fast emellan våra tänder. En enkel flossning kan ta bort de osynliga bakterier som sätter sig emellan tänder.

 

Slutsats

För att behålla en god tandhygien så kan vi göra mycket. Vissa pratar om bakpulver, andra citron, och ibland även kanel. Det finns ett flertal olika sätt för att uppnå olika resultat. Men i slutet av dagen så är det bara en fråga kvar: ''hur ser resultatet ut?''.