Hem / Blogg

Blog - Blogg

Hur fungerar tandblekning?

Hur fungerar tandblekning?

För 100 år sedan behövdes inte tandblekning, för tänderna var naturligt vita ändå. Men idag, efter mer och mer onyttig konsumtion, så märker vi en stor skillnad på tändernas kvalité.

Vilket såklart är synd, eftersom ett leende är värt mycket, som vi lärde oss i den här artikeln.

Läsk, alkohol, onyttig mat - allting hänger ihop med en dålig munhälsa som i slutändan resulteras i missfärgning av dina tänder.

En bra tandhygien och daglig användning av tandkräm och munskölj hjälper dig att bekämpa dessa bakterier, men tyvärr så är det inte alltid tillräckligt för att behålla vita tänder.

Väldigt många är noga med sin munhygien, borstar noga & ofta, exempelvis. Men sällan är det tillräckligt för att kunna uppnå den glansen du alltid velat ha.

Och det är där Cocosmile kommer in.

 

Cocosmiles Ingredienser

För att skapa en säker och hållbar tandhygien så behövs en produkt som inte förvärrar situationen, men förbättrar den.

Vi tror på naturliga lösningar som är både hållbart och effektivt. Och med Cocosmiles tandblekning så kan du skapa ett leende som håller måttet och inte skadar dina tänder.

Cocosmiles innehåll är enkelt: 100% naturligt kokosnötskal i kolform.

Vi använder inga onaturliga ämnen som skadar dina tänder. Istället så bygger vi upp dom, från grunden.

 

SÅ FUNKAR DET

Med naturliga ingredienser tillkommer enkla processer.

Hur man använder en Cocosmile är enklare än ABC, och tar mindre tid än att läsa det här blogginlägget.

 

#1 Fukta borsten, doppa i pulver

När du fått hem din Cocosmille och står framför spegeln för att kolla så allt funkar, börja med att fukta borsten med lite vatten, och doppa borsten försiktigt i pulvret.

Du behöver inte ha mycket vatten på borsten eller mycket pulver på borsten. Efter ett antal användningar kommer du få känning om hur mycket som behövs, så var försiktig i början för att undvika överflöd.

 

#2 Borsta i 2 minuter

Här är den praktiska delen! För att kunna se resultat, ta gärna ett foto för användning så du kan jämföra hur resultatet blev.

Oavsett om du väljer att göra det eller inte, borsta nu i 2 minuter på tänderna - bak och fram.

Var noga med att endast borsta tänderna, och inte tandköttet och tungan.

 

#3 Skölj rent din mun

Efter 2 minuter ska din mun har fått en riktig rensning av bakterier, så var noga med att spotta ut allt och skölj rent din mun flertals gånger. Vi rekommenderar att ha ett glas bredvid dig som du kan använda..

När allting är rent så ska en förändring redan synas och kännas.

 

#4 Borsta tänderna med tandkräm

Det är inte slut än! När munnen är ren från pulver och bakterier, borsta med din vanliga tandborste i 2 minuter.

Efter 2 minuter ska allting vara klart och ett nytt leende ska vara på plats.

Happy smiling!

 

Hur ofta ska jag använda tandblekning?

Tandblekning hemma kan vara klurigt för en del, men vi gjorde det enkelt.

För bäst resultat så ska den användas en gång per dag, men det är en flexibel produkt som kan användas hur och när som helst.

En gång per dag, per vecka, per månad? Allt är baserat på hur du vill att dina tänder ska se ut.

En Cocosmile håller i ungefär 60 till 70 gånger, så den kommer finnas tillgängligt i åtminstone 2 månader.

Hur länge ska jag borsta tänderna? Plus, mer tips om munvård

Hur länge ska jag borsta tänderna? Plus, mer tips om munvård

Munhälsan är en stark grundpelare till ett generellt hälsosamt välmående, du kan förbättra din munhälsa genom kontinuerlig borstning vilket motverkar:

  • Förebygger skydd mot plack och tandstensuppbyggnad
  • Sänker risken för tandköttssjukdom
  • Förhindrar bildningar av hål i tänderna
  • Sänker risken för vissa typer av muncancer
  • Tar bort fläckar på tänderna

Borstningsvanorna skiljer från person till person, men experterna rekommenderar borstning 2 gånger per dag för minst 2 minuter vid varje tillfälle. Att borsta tänderna ofta är en del av en hälsosam munvård, men det är väldigt viktigt i hur man borstar sina tänder, vilken tandborste som används och andra faktorer

Fortsätt läs för att förstå mer varför det är viktigt att använda sig av en professionell tandborste och fördelarna med tandborstar tillverkad av materialet Bambu istället för plast

För många kommer det sig naturligt att en tandborste är tillverkad av plast och det är det enda alternativet som finns att köpa, men en stor konsekvens av detta är att miljarder tandborstar används, slängs iväg och hamnar ofta i havet, på stränderna eller på stora sopstationer där naturen får ta del av konsekvenserna för innehållet.

Är Plasttandborstar säkra?

Riskerna kopplade med plasttandborstar och vad finns det för alternativ att köpa?

Så fort vi stoppar något i munnen så vill vi att materialet ska vara av hög kvalité och inte påverka vår hälsa. Plasttandborstar påverkar just din hälsa på ett negativt sätt då innehållet ofta har kemikalierna "BPA" Och "Bisphenol A".

Det finns tydliga kopplingar mellan BPA och cancer och även hormonella problem, inte är dessa kemikalier enbart kopplade till tandborstar utan även till andra plastprodukter.

Vi förstår att handla tandborstar kan vara tråkigt och kännas meningslöst, så med det i åtanke har vi introducerat Cocosmiles 5 Pack Bambutandborste som gör att du har tandborstar för antingen hela familjen eller till dig själv under en längre period, så du kan borsta tänderna med ett gott samvete och hålla din munhälsa fortsatt på topp!

Cocosmile Bambutandborste 5-Pack Cocosmile Tandblekning

Bambu, varför bambu tänker du nu

Låt oss förklara, det finns en anledning till varför miljövänliga tandborstar används till både naturlig tandblekning såväl som normalt tandborstande

Bambu är en flexibel och resistent planta som växer otroligt snabbt och har antibakteriella funktioner i sin natur, som i sin tur hjälper din mun hålla en stabil bakterienivå utan att använda skadliga kemikalier som i slutändan gör mer skada än nytta.

Bambu är väldigt effektivt i sin växtlighet, men det är också ett miljövänligt alternativ som kan komposteras väldigt snabbt i sin naturliga form utan skada dess natur.